BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, September 15, 2009

chinese cuisine reka cendiri

nih resepi buat sendiri.. main tabur jek wat nih.. hahaha

  • memula..potong ayam kecik2 cenni.... ikut la berapa org nk mkn...saye wat nih tuk 4 org mkn yek...
  • potong la bwg putih, bwg besar (kalu guna bwg holland lg sedap..), dan gajus .
  • nih cili kering siap2 potong, rendam lam air.. nnt buang biji2 dia tuh masa basuh...
  • memula.. goreng le gajus tuh tanpa minyak...pastu kuarkan
  • masuk skit minyak masak @ butter, gorengkan ayam td sampai masa @ brownish...dan keluarkan
  • tumiskan bwg puting. bwg besar nagn cili kering td...
  • masuk plak sos tiram, kicap masin n kicap manis,kalo tambah kicap pekat lg lawa...tambah skit sos cili tuk pekat kan..nk spicy lg ikot korg le nk ltak ap janji pedaass!ngeh3.
  • masuk lak air skit...pastu, masukkan gajus n ayam td...kacau3....
  • siappp.....


0 comments: